Web Analytics Made Easy - Statcounter

منصور غلامی گفت: کیفی ساز ی از ۱۴۰۰ اعمال می شود. هیچ واحدی از دانشگاه های وزارت علوم تعطیل نشده است. دانشگاه های علمی کاربردی وابسته به سازمان ها تعطیل شده است.

به گزارش برنا؛ نشست خبری منصور غلامی وزیر علوم و تحقیقات امروز ۲۵ اسفند در وزارت علوم برگزار شد.

وزیر علوم در این نشست با عرض تبریک به مناسبت حلول ماه شعبان گفت: امیدوارم سال آینده سال سرفرازی ملت ایران باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با تشکر از اصحاب رسانه افزود: در سال‌های گذشته اقدامات متعدد برای آموزش عالی کشور انجام شد. مردم ما به اخبار درست و کارشناسی شده دسترسی پیدا می کنند. حضور رسانه های متعدد تلاش گر مناسب و راهگشا است.

به گفته او در سال‌های گذشته اخبار متعدد در قالب دستاوردهای آموزش عالی منتشر شده است.

وزیر علوم بیان کرد: آموزش عالی کشور مجموعه ای است که در ۴۰سال جمهوری اسلامی رشد یافته است. اقدامات آموزشی قبل از انقلاب را نادیده نمی‌گیرم چون محدود بوده است. دستاوردهای جمهوری اسلامی در سطح ملی و بین المللی قابل عرضه است. توسعه مراکز آموزشی و تاسیس دانشگاه ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است. همچنین برای توسعه آموزش نیازمند تامین نیروی انسانی تحصیل کرده با ایجاد دانشگاه ها داشتیم. برای مثال در دهه۷۰نیاز جامعه به تحصیل را ایجاد‌ کردیم.

غلامی ادامه داد: در دهه ۷۰ بخش قابل توجهی اعزام به خارج داشتیم. دهه ۷۰ و ۸۰ اوج عملکرد در جامعه را شاهد هستیم. امروز در رتبه ۱۵ در سطح بین المللی هستیم . این شاخص علمی بر اساس سنجش به دست آمده است. بر اساس گزارش سال ۲۰۱۹تعداد قابل توجهی از دانشگاه ها به استاندارد بین المللی دست یافتند.

او ادامه داد: ما در مجامع علمی جایگاه ویژه‌ای داریم. دانشمندان ما جزو اندیشمندان تاثیرگذار هستند. حوزه آموزش و پژوهش باعث افتخار کشور است. در دهه۸۰ به سمت کاربردی کردن مسائل کشور قدم برداشته شده است. به سمت کاربردی شدن آیین نامه های دانشجویی حرکت شده و به سمت تحقیقات کاربردی رفته است. تبدیل دانش به فن آوری نمود ویژه داشت.

غلامی افزود: در علوم پایه رشته ریاضی اساس توسعه هستند بنابراین نباید فقط به علوم فنی توجه شود. همچنین در علوم انسانی هم شاهد فن آوری جدید هستیم و اینها رانمی توان از یکدیگر متمایز دانست.

به گفته او توسعه مراکز رشد را شاهد هستیم. پارک های علمی و فن آوری در این زمینه می توانند حامی باشند. جریان توسعه علمی روند مناسب داشته است.

غلامی گفت: در حوزه پژوهش کار خوبی انجام شده است. البته در مقایسه با ۳۰ کشور برتر باید گفت که در کشور ما قدمت پژوهش اندک است و در کشورهای توسعه یافته منابع خود را از دیگر کشورها تامین کنند.

وزیر علوم ادامه داد: در غرب آسیا ایران رتبه خوبی دارد. ما به علوم انسانی بیش از آنچه هست نیاز داریم،علوم انسانی چندان مورد توجه قرار نگرفته است. به ندرت خانواده فرزند خود را به تحصیل در رشته علوم انسانی تشویق می کند . البته در علوم پایه هم چنین اتفاقی را شاهد هستیم. بسیاری از افراد قبل از خواندن فلسفه باید ریاضی بخوانند. پس با این تفاسیر باید در زمینه توسعه علوم پایه اقدام کرد.

او‌ تصریح کرد: در سال گذشته با حادثه کرونا مواجه بودیم. در آموزش عالی با اتفاق جدی و تعطیلی کمتر از یک‌هفته دانشگاه ها مواجه بودیم.

غلامی گفت: بیش از۹۰ درصد کلاسها در فرودین ۹۹ کلاس های مجازی برگزار کردند. در ورود به آموزش مجازی از موقعیتی به موقعیت دیگر پرتاب شدیم. البته از لحاظ تجربه و برنامه ظرفیت ایجاد شده که در شرایط اضطراری بروز کرده است.

او افزود: افراد باید خود را برای ورود به دنیای جدید و پیش رو آماده کنند. این مقوله در سطح جامعه اجرا می شود.

به گفته او توسعه دانش پایه جدی و بر مبنا است. مرمت دانشگاه های نسل سه و چهار اتفاق افتاده است . برای مثال در سیل خوزستان دانشجویان در زمینه مدیریت شرایط مطالعات مناسب انجام دادند. همچنین در زمینه ساختمان پلاسکو هم مطالعات و راهکارها از سوی دانشجویان انجام شده است.

وزیر علوم افزود: در روابط بین المللی از اعزام‌دانشجو به خارج در راستای اقدامات پژوهشی مشترک انجام شده است. بیش از ۵۰ مقاله مشترک به چاپ رسیده است.رفت و آمد محققان به خوبی انجام می شود. حاصل این مهم انتقال اقدامات و تجربیات و پژوهش است.

غلامی با بیان اینکه زمینه خروج دانشجو یان دکتری کاهش یافت افزود: در این زمینه فرصت مطالعاتی به آنها داده شد و تجربه توسط دانشجو بازگشته و ارتباط فرد با مرکز علمی برقرار بود. هیچ گروهی در دنیا نمی تواند خود را بی نیاز از تجربیات دیگران بداند. هفته گذشته سالگرد تاسیس دانشگاه جندی شاپور و مرکز مبادلات اطلاعات ایران بوده است. این دانشگاه پیشینه کشور ما در حوزه علمی است.

غلامی افزود: اشتغال دانش آموختگان به یکی از دغدغه ها تبدیل شده است. جذب نیروی کار به سرعت انجام نمی شود و پذیرش آنها نیازمند توسعه اقتصادی است.

به گفته او در دروس دانشگاه سرفصل ها بازنگری می شود. این مقوله از بعد علمی مورد توجه قرار گرفته می شود. از سال ۹۷ مهارت افزایی دانش آموختگان مورد توجه قرار گرفته می شود. دانشگاه علامه طباطبایی در این حوزه موفق عمل کرده است.

غلامی تاکید کرد: در دانشگاه باید دانشجو را مطابق علم روز تربیت کرد. برای مثال وقتی فرد یک شرکت دانش بنیان تاسیس می کند دانشجویان در رسته مرتبط به فعالیت می پردازند. توسعه بخش صنعتی به واردات محدود نمی شود. در سطح مدیران کلان دولت باید باور داشته باشیم که لازم است زمینه فعالیت برای دانشجویان فراهم شود.

او در ادامه گفت: برای اشتغال دانشجویان حین و بعد از تحصیل اقدامات مناسب انجام می دهیم و بعد از فارغ التحصیل هم اشتغال فقط برعهده وزارت علوم نیست.

در حال تکمیل...

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: وزیر علوم تحقیقات فناوری علوم انسانی بین المللی دانشگاه ها آموزش عالی گفته او وزیر علوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۲۵۰۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پشتوانه‌ عملیات وعده صادق، جامعه علمی ما بود

ایسنا/آذربایجان شرقی نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی گفت: پشتوانه‌ی عملیات غرور آفرین وعده‌ی صادق، جامعه‌ی علمی ما است و ما باید در نظر بگیریم که درست است که ما یک دهه قبل از سال ۱۴۰۴ (چشم انداز ۲۰ ساله) رتبه‌ی نخست علمی منطقه را به خود اختصاص داده‌ایم اما اگر زنگ خطر را جدی نگیریم، ممکن است این رتبه را از دست بدهیم.

روح‌اله متفکر آزاد عصر روز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت در آئین گرامیداشت مقام شامخ معلم در دانشگاه تبریز اظهار کرد: از جمله کارهایی که ما در مجلس شورای اسلامی انجام دادیم، پیش‌بینی حکمرانی آینده‌ی کشور بود. به‌طوریکه ما سعی کردیم مشخص کنیم که ۲۰، ۳۰ سال آینده در کجا و چه وضعیتی قرار خواهیم گرفت.

وی ادامه داد: به‌طور مثال ما اکنون جزو کشورهای جوان جهان محسوب می‌شویم اما ۲۰ سال دیگر جزو کشورهای پیر خواهیم بود و بحران فعلی ما که بحران اشتغال است، در ۲۰ سال بعد جای خود را به بحران جمعیت خواهد داد. لذا ما در حال پیش‌بینی وضعیت‌هایی این چنینی برای آینده‌ی کشور هستیم تا همانطور که اکنون بسیاری از مشکلات بخاطر اولویت‌بندی نکردن کارهای مهم در گذشته به وجود آمده، آیندگان نیز در مورد ما اینطور فکر نکنند که چرا مسئولان وقت در خصوص مشکلاتشان فکری نکردند.

رئیس فراکسیون دانشگاهیان مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: ما قبول داریم که مشکلاتی داریم و ما به واسطه‌ی دیدارهای مردمی از مشکلات مردم مطلع هستیم. اما میزان بزرگ نمایی مشکلات و ایجاد بحران ذهنی در جامعه بی‌سابقه است و این موضوع از مرزهای اختلافات سیاسی عبور کرده است و ما نیازمند بازگشت به آرامش فکری هستیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مبارزه‌ی فساد در کشور نیز گفت: مبارزه با فساد در ساختار ما به صورت جدی در حال رخ دادن است. بسیاری از ما شاهد وایرال شدن فیلم عذرخواهی مسئولان شرکت خودروساز ژاپنی از مردم در فضای مجازی بودیم. اما چرا کسی از استعفای نفر دوم دستگاه قضایی کشور که بخاطر عدم ایجاد شبهه در نحوه‌ی قضاوت پرونده‌ی فرزندان این شخص انجام شد، سخن نگفت؟ درست است که عده‌ای بحق معتقدند که نباید در دستگاه قضا فساد باشد؛ اما آیا بازداشت فرزندان نفر دوم دستگاه قضایی کشور و استعفای این فرد، مصداق مبارزه با فساد نیست؟

نماینده‌ی مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی همچنین در خصوص برخی از  مصوبات برنامه‌ی هفتم توسعه خاطرنشان کرد: در حال حاضر سه سال است که شاهد رشد اقتصادی کشور هستیم و قطعا این روند ادامه خواهد داشت و در صورت رسیدن به رشد اقتصادی هشت درصدی، از بحران اقتصادی خارج خواهیم شد و ما طراحی شش مرکز علمی را در برنامه‌ی هفتم توسعه تصویب کردیم تا با تمرکز بر بخش خصوصی بتوانیم از ظرفیت فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در علوم مختلف در این مراکز استفاده کنیم.

متفکرآزاد، تخصیص بودجه‌ی اختصاصی برای تجهیز و بروزرسانی برخی از مراکز پژوهشی و آزمایشگاهی در کشور را از دیگر مصوبات برنامه‌ی هفتم توسعه کشور برشمرد و افزود: قانون‌مند کردن اندیشکده‌های علوم انسانی از جمله مصوبات مهم برنامه‌ی هفتم توسعه‌ی کشور است؛ چراکه اندیشکده‌های حلقه‌ی وصل حکمرانی کشور هستند و با این قانون هر متفکری که بتواند اندیشه‌ای برای حکمرانی تولید کند، می‌تواند دارای یک اندیشکده باشد.

به گزارش ایسنا، وی با اشاره به انقباض اقتصادی توسط دولت در برخی از سازمان‌ها و نهادها گفت: دانشگاه‌ها جزو مراکزی هستند که مشمول این انقباض اقتصادی نشدند که این موضوع نشان دهنده‌ی اهمیت جایگاه دانشگاه‌ها هست و من در همینجا یک خبر خوش به دانشگاهیان دانشگاه تبریز بدهم که در بودجه‌ی سال آینده مبلغ بسیار خوبی برای این دانشگاه که جزو دانشگاه‌های تاپ کشور محسوب می‌شود، در نظر گرفته‌ایم.

عضو هیأت علمی دانشگاه تبریز در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به عملیات وعده‌ی صادق خاطرنشان کرد: عملیات وعده‌ی صادق برای کشور ما امنیت‌آفرین بود و ما علاوه بر پاسخ رژیم کودک کش صهیونیستی که در طول این مدت ۸۰ هزار نفر را زخمی و ۳۵ هزار نفر را به شهادت رساند و بلوک غرب نیز در مقابل این کار سکوت کردند، کاری کردیم که دهه‌ها آرامش و امنیت کشور تأمین شد.

وی در خاتمه گفت: پشتوانه‌ی این عملیات غرور آفرین جامعه‌ی علمی ما است و ما باید در نظر بگیریم که درست است که ما یک دهه قبل از سال ۱۴۰۴ (چشم انداز ۲۰ ساله) رتبه‌ی نخست علمی منطقه را به خود اختصاص داده‌ایم اما اگر زنگ خطر را جدی نگیریم، ممکن است این رتبه را از دست بدهیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دانشگاه تهران رتبه اول همکاری‌های بین‌المللی را دارد
  • شناسایی و پلمب دو واحد غیرمجاز در محلات
  • مرحله دوم واگذاری اختیارات از ستاد به صف در دانشگاه تهران آغاز شد
  • اعطای بورس به رتبه‌های زیر ۱۰۰۰ کنکور سراسری ۱۴۰۳ برای تحصیل دردانشگاه تربت حیدریه
  • تأثیر باور‌های فراشناختی بر میزان سازگاری فردی و اجتماعی
  • تاثیر باور‌های فراشناختی بر میزان سازگاری فردی و اجتماعی
  • حضور ۷۵ دانشگاه ایرانی در میان برترین های آسیا در رتبه‌بندی تایمز
  • پشتوانه‌ عملیات وعده صادق، جامعه علمی ما بود
  • ۷۳ دانشگاه ایرانی جز برترین‌های دانشگاه‌های آسیا
  • بازار بورس ۱۲ اردیبهشت؛ شاخص کل ۳۹۰۱ واحد افت کرد